Egészséges táplálkozás kampányhét a KOMETA támogatásával az Aktív Iskola programban

2024. 06. 19.

Mit gondolnak a gyerekek az egészséges táplálkozásról? Hogyan lehet ezt a témát akár a matematika vagy rajzórák anyagába is beépíteni? A Magyar Diáksport Szövetség által indított Aktív Iskola programban a KOMETA az Egészséges táplálkozás hete (2024. március 18-22.) kampányban általános és középiskolásokat szólított meg, és buzdította őket mozgásra és egészséges táplálkozásra. A legügyesebb pályázó iskolákat ajándékkal jutalmazták, a leges-legügyesebbek pedig KOMETA termékcsomagot is kaptak.

Táplálkozz egészségesebben, egyél napi legalább 5 adag zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok vizet, mozogj többet! Hogyan lehetne ezeket az unásig ismételt frázisokat megtölteni élettel úgy, hogy igazán eljussanak a fiatalokhoz? Hogy be tudjon épülni a mindennapjaikba? Az Aktív Iskolák Egészséges táplálkozás hete kampánya ezt a célt tűzte ki maga elé.

A kampányhoz csatlakozó iskolák leleményes videókban sokszínűen mutatták be, hogyan lehet az egészséges táplálkozás témakörét szinte minden tanórába szervesen beilleszteni.

Egészséges tízórai a Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

Matematika órán lehet például tápértéket számolni, idegen nyelvi órán meg lehet tanulni az egészséges táplálkozás szókészletének elemeit. Technika és életvitel órán gyümölcssaláta és gyümölcsnyárs készült. Magyarórán lehet verset írni a vízfogyasztás és az egészséges életmód témájában, vagy lehet gyűjteni étkezéssel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat.

Székesfehérváron gyümölcsnyársak készültek

Fizikaórán lehet cukros üdítőkkel kapcsolatos számításokat végezni, biológiaórán meg lehet ismerni a táplálkozáspiramist, énekórán pedig lehet gyümölcsökről szóló dalokat tanulni.

És természetesen a pályázók a mozgást is beépítették a programba: flashmobbal, akrobatikus produkciókkal és sorversenyekkel mutatták be, hogy bizony a sport is az egészséges életmód meghatározó része. 

Barcson a víz volt a hét középpontjában

Azok az oktatási intézmények, akik az Aktív Iskola programhoz csatlakoztak és részt vettek az Egészséges táplálkozás kampányhéten pár perces összefoglaló videóval pályázhattak a KOMETA által biztosított nyereményekre, amelyek már gazdára is leltek. A zsűri a 20 nyertes pályázat közül a legértékesebbnek a Székesfehérvári István Király Általános Iskola, a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskola és a Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kreatív tartalmait találta. Ezek az iskolák a nyerteseknek járó, egyenként bruttó 200 000 Ft értékű Aktív Sport-utalványt kaptak, amelyet az iskolák sportszervásárlásra fordíthatnak. KOMETA Különdíjban részesült a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium. Az intézmény részére Hollósy Tibor, a KOMETA agrárfejlesztési igazgatója adta át a különdíjat, azaz egy 15 000 Ft értékű KOMETA termékcsomagot.


Gratulálunk a résztvevő iskoláknak és reméljük, egész évben sikerül aktívnak maradniuk!