Egészséges táplálkozás kampányhét a KOMETA támogatásával az Aktív Iskola programban

2024. 06. 19.

Mit gondolnak a gyerekek az egészséges táplálkozásról? Hogyan lehet ezt a témát akár a matematika vagy rajzórák anyagába is beépíteni? A Magyar Diáksport Szövetség által indított Aktív Iskola programban a KOMETA az Egészséges táplálkozás hete (2024. március 18-22.) kampányban általános és középiskolásokat szólított meg, és buzdította őket mozgásra és egészséges táplálkozásra. A legügyesebb pályázó iskolákat ajándékkal jutalmazták, a leges-legügyesebbek pedig KOMETA termékcsomagot is kaptak.

Táplálkozz egészségesebben, egyél napi legalább 5 adag zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok vizet, mozogj többet! Hogyan lehetne ezeket az unásig ismételt frázisokat megtölteni élettel úgy, hogy igazán eljussanak a fiatalokhoz? Hogy be tudjon épülni a mindennapjaikba? Az Aktív Iskolák Egészséges táplálkozás hete kampánya ezt a célt tűzte ki maga elé.

A kampányhoz csatlakozó iskolák leleményes videókban sokszínűen mutatták be, hogyan lehet az egészséges táplálkozás témakörét szinte minden tanórába szervesen beilleszteni.

Egészséges tízórai a Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

Matematika órán lehet például tápértéket számolni, idegen nyelvi órán meg lehet tanulni az egészséges táplálkozás szókészletének elemeit. Technika és életvitel órán gyümölcssaláta és gyümölcsnyárs készült. Magyarórán lehet verset írni a vízfogyasztás és az egészséges életmód témájában, vagy lehet gyűjteni étkezéssel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat.