Sportos mindennapok

Az egészség megőrzéséhez a tudatos étkezésen túl a rendszeres testmozgás is elengedhetetlen. Amatőr és profi sportrendezvények, szervezetek, kezdeményezések támogatásával fogyasztóinkat ösztönözzük az aktív, egészségtudatos életmódra, de kollégáinkról sem feledkezünk meg, nálunk duplán jól jár az, aki kerékpárral vagy épp gyalog érkezik munkába.

Az amatőr sport támogatása

A kezdetektől támogatunk, segítünk több amatőr sportrendezvényt, hiszen célunk, hogy a jelen és a jövő generáció is aktív életet éljen; példamutatás nélkül pedig mindez nem megy.

Támogattuk a Bringázz a munkába kezdeményezést, rendszeresen hozzájárulunk kiránduló, futó tömegsport rendezvények sikeréhez. A kaposvári farsangi félmaraton életében indulása óta jelen vagyunk, 2016-ban névadó szponzorrá is váltunk (KOMETA Kaposvári Farsangi Félmaraton). Szintén 2016-ban álltunk a Balatonman által szervezett futóesemények (Ultra Balaton, Ultra Tisza-tó, Generali Night Run, stb.) mellé. Találkozhatnak velünk továbbá a WizzAir Budapest Félmaraton, a Gerecse 50, a Balaton Kör és számos egyéb eseményen is.

A jövő generációja, az utánpótlás

Legyen szó akár gyermekrendezvényről vagy utánpótlás-sportolók támogatásáról, a kerékpározás kiemelten a szívügyünk, így ahol tudunk, segítünk abban, hogy még több emberrel megszerettessük ezt a csodálatos sportot. Jelen voltunk a Superior MTB Team rendezvényein, támogattuk az utánpótlásbringások Eliminátor Kupáját is. Szoros kapcsolatban vagyunk a Magyar Kerékpáros Szövetséggel, így pl. 2020 tavaszán a COVID-19 járvány során a szervezésükben megvalósult, otthoni görgős kerékpárosok közötti ZWIFT versenyhez járultunk hozzá, többek között az otthoni edzéshez használható görgők beszerzésével. 2021-ben a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtábor és nyílt nap sorozat keretében 1500 hazai utánpótlás-versenyző nevezési díját átvállaltuk, hogy a szülők és a klubok anyagi terheit enyhítsük. 2021-ben a Cyclo-Cross Challenge-nek is a névadó szponzorai lettünk.

Az általunk szponzorált profi kerékpároscsapatnak, az EOLO-KOMETA Cycling Teamnek is van utánpótláscsapata, amelyben több magyar is képviselte és képviseli hazánkat. Jelenleg Feldhoffer Bálint és Pollner Balázs versenyeznek az U19-ben.

2022 tavaszán a kerékpár mellett a kosárlabda is megjelent az általunk kiemeltebben szponzorált sportok között a helyi csapat támogatásával. Névadó szponzorai lettünk a férfikosárlabda NB I./A-ban szereplő Kometa Kaposvári Kosárlabda Klubnak, ahol szintén foglalkoznak az utánpótlással.

A profi csapatról további információk itt, a kosárlabdacsapatról pedig itt olvashatók.

Egyedülálló dolgozói ösztönző

A mozgás apró lépésekkel is beépíthető a mindennapokba. Giacomo Pedranzini 2021 májusában a Tour de Hongrie csapatbemutató sajtótájékoztatóján bejelentette hozzájárulását Szita Károly azon törekvéséhez, miszerint 2030-ra Kaposvár legyen a legegészségesebb magyar város. Május 3-tól minden munkatársunk 300 forintot kap, amikor kerékpárral/futva/gyalog vagy akár lábbal hajtós rollerrel érkezik munkába. Ez természetesen a budapesti irodában dolgozókra is vonatkozik. Az inflációs környezetre való tekintettel 2022. szeptember 1-jétől a dolgozói ösztönző összegét napi bruttó 400 Ft-ra emeltük, sőt, ekkortól már a konditermi mozgást és az úszást is ugyanígy jutalmazzuk.

Ha szívesen olvasnál sporttal kapcsolatos kezdeményezéseinkről, tippjeinkről, kövess minket a KOMETA Sport Facebook-oldalán!

KOMETA Sport