Profi kerékpársport

Az utóbbi évek során a kerékpározás annyira a szívügyünk lett, hogy igyekeztünk minél több kapcsolódási pontot találni vele. Giacomo Pedranzini megismerte Ivan Bassot, az Alberto Contador Alapítvány csapatának sportmenedzserét, és vele elindultunk a profi kerékpársport támogatásának az útján. 

Alberto Contador Alapítvány

2018 óta támogatjuk az Alberto Contador Alapítványt, amely fontos társadalmi kérdésekkel foglalkozik, úgymint a stroke elleni küzdelem, a stroke utáni rehabilitáció előmozdítása, valamint a kerékpársport népszerűsítése. A szociális ügyek felkarolása mellett az alapítványnak profi kerékpáros csapata is van. 

Ikonikus nevek a kerékpársportban: Alberto Contador és Ivan Basso 

Alberto Contadort, az alapítvány névadóját, valamint Ivan Bassot, a csapat sportmenedzserét is sokan ismerik a sport világából, hiszen mindketten legendás kerékpárosok. Alberto Contador 2 Tour de France, 2 Giro d’Italia és 3 Vuelta a España-győzelmet tudhat magáénak, azon 7 nagy kerékpáros egyike, akik a világ három legelismertebb országúti kerékpáros Grand Tour versenyén diadalmaskodni tudott. Ivan Basso szintén két Giro d’Italia-győzelemmel a háta mögött hagyta abba a versenyzést és tért át menedzseri feladatokhoz.

Az EOLO-KOMETA Cycling Team története

A KOMETA a kezdetektől a csapat mellett áll. A nevek változtak, de a KOMETA fix a csapat életében. A Polartec-Kometából Kometa, majd Kometa-Xstra, és 2021-től EOLO-KOMETA Cycling Team lett. Az EOLO olasz telekommunikációs vállalat érkezésével a csapat a korábbi kontinentális besorolásból szintet lépve immár ProTeam kategóriában versenyez.