Ismét több mázsányi KOMETA szalámit szállított a kamion

2024. 10. 21.

Ismét több mázsányi KOMETA szalámit szállított a kamion

Október 16-án, az Élelmezési Világnapon újra Budapest utcáin robogott az Adománykonvoj, köztük a KOMETA kamionja is. Vállalatunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel partnerségben évek óta szállít tartós élelmiszert a rászorulóknak, és rendszeresen támogatjuk a helyi közösségeket is.

Az Élelmezési Világnap az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kezdeményezésére indult 1979-ben, hogy felhívja a figyelmet a rászorulók megsegítésére. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a FAO-val együttműködve, mint 2006 óta minden évben, idén is elindította az Adománykonvojt az október 16-ai Élelmezési Világnapon. A jótékonysági kezdeményezés során adományokat szállító kamionok szelik át Budapest belvárosát, hogy az élelmiszereket az Élelmiszerbank raktárába szállítsák.

Nem maradhattunk ki természetesen mi sem! A KOMETA több éve az Adománykonvoj elkötelezett támogatója, a kamionunk idén 313 kilogrammnyi KOMETA Útravaló klasszikus és paprikás szalámit szállított.

Az élelmiszeripar egyik kiemelkedő szereplőjeként missziónknak tekintjük a jótékonykodást, rendszeresen támogatjuk termékadományokkal az Élelmiszerbank és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját, de hazai terepen is tevékenykedünk. A kaposvári általános iskolás diákok 2001 óta minden szeptember 1-én KOMETA finomságokkal töltött szendvicsekkel kezdik a tanévet. A kaposvári Bárczi Gusztáv Óvoda és Általános Iskolát pedig havi rendszerességgel támogatjuk termékadományokkal.

Minden felelős élelmiszeripari vállalatnak a mindennapos tevékenységei közé tartozik az adományozás. Számunkra természetes, hogy támogatjuk a rászorulókat és a helyi közösségeket. Idén már a nyolcadik alkalommal szállított a KOMETA kamion élelmiszert az Adománykonvojban” – mondta ügyvezetőnk, Giacomo Pedranzini az Élelmezési világnapi adomány kapcsán.